Black Friday

21. nov, 2021

Det tar alltid ganska lång tid innan jag anammar olika traditioner. Alltid är alla före mig. Så har det varit hela livet. Jag minns under 90-talet när jag var ett barn att alla andra hade leksakerna man skulle ha innan mig. Det var sådär jämt. Plötsligt sprang alla omkring med Action man och jag stod där med Pogs som en idiot i ena änden av skolgården. Det där fortsatte in i vuxen ålder. Fortsatte in i min 32-åriga kropp. Jag har nu, för första gången, gjort ett köp på Black Friday - Och vilket jävla köp det blev. Det är detta, min premiär på Black Friday, som jag ska berätta om idag.

 

Det var någon som nämnde att man kunde köpa julklappar under Black Friday. Detta var förstås någonting som jag rent intellektuellt visste. Jag menar, det är klart att man kan köpa dem redan då. Frågan är väl bara hur många som gör det. Ja, nu är jag i alla fall en av dem. Jag har ställt in mig i ledet av människor som handlar klappar redan innan november är slut. En person som handlar klappar under årets största shoppingdag. Under Black Friday. Och tro mig när jag säger det, kära vänner; Jag har sparat väldigt mycket pengar på att inhandla julklappar under Black Friday i år.

 

Jo då, ni känner säkert till att jag har en av södra Sveriges absolut största släkter. Innebär det att man måste köpa klappar till alla? Är det verkligen nödvändigt? Det beror på vem du frågar. Jag svarar nej men majoriteten, särskilt de äldre i släkten, motsäger sig detta. Tradition är tradition och så vidare, och alla ska köpa en massa skit till alla. Det går ofta åt löjligt mycket pengar. Men framförallt går det åt väldigt mycket tid att ränna i affärer. I år blev det annorlunda. Jag köpte allting under Black Friday, och inte nog med det. Jag köpte mina Black Friday-varor från ett och samma ställe. Är det inte briljant? Jag klickade hem saker till hela min släkt från en och samma sida. Vad är det för sida, tänker ni säkert. Ja, det kan man fråga sig. Den bästa sidan i världen när det kommer just till detta i alla fall. Det är ett som är säkert.

 

Tro mig när jag säger det; Jag kommer aldrig någonsin att köpa klappar i fysiska butiker igen. Från och med nu så är det Black Friday som gäller. Från och med nu går plånbok och tidssparande först.

 

Vad tycker ni om Black Friday? Lämna kommentarer!