Byggföretag Stockholm

6. dec, 2021

Om ni hade frågat mig när jag var 5 år gammal vad jag ville bli så hade jag aldrig sagt hantverkare. Jag hade aldrig sagt ”När jag blir 30 år kommer jag börja på ett mellanstort byggföretag i Stockholm”. Det hade förvisso varit oerhört konstigt och skrämmande om en 5-åring i mitten av 90-talet kunde förutse det. Detsamma hade i alla fall gällt även när jag var 10 år, och till och med 15. Jag hade inte pratat om att byggföretag eller Stockholm överhuvudtaget. Jag skulle förmodligen sagt att jag ville bli Hockeystjärna, för det var det enda jag tänkte på då. Kanske skulle jag också sagt att min backup-plan var att bli gitarrist i ett band. Detta trots att jag inte spelade gitarr på den tiden. Fortfarande inte ett ord om byggföretag i Stockholm, det skulle komma senare.

 

Långt senare, skulle det visa sig. Jag har aldrig haft något större intresse för byggande. Därför har jobb på byggföretag i Stockholm varit något jag aldrig ens haft i synfältet. Det hade helt enkelt inte varit en potentiell arbetsmiljö, detta trots att min pappa gärna skulle vilja det. Han är sannerligen bygdens handy man. Det ville han även att hans barn skulle bli, men det kunde han glömma – i alla fall när det gällde mig. Han blev smått bestört när jag sa till honom att jag skulle flytta till Stockholm då jag var 23 år. Jag jobbade med ekonomi under många år. Först som assistent och sedan som fast anställd projektledare inom en större koncern. Det klättrades i Stockholm under några år och jag hade fortsatt inga byggföretag i sikte någonstans.

 

När jag blev trött på att jobba på firma valde jag att bli konsult. Jag hade arbetat mig uppåt och mitt rykte följde med. Jag kontaktades av diverse företag i Stockholm och byggföretaget jag nämnde tidigare var ett av dem. Det var ovanligt för mig att jobba, som ekonomikonsult i Stockholm, att arbeta med just byggföretag. Jag vet inte varför det har blivit så, men det brukar vanligen vara företag i andra branscher. Jag tog uppdraget och det visade sig att företaget behövde hjälp med en hel del på ekonomisidan. Detta eftersom de expanderat kraftigt och fått många fler uppdrag. Ett av Stockholms mest anlitade byggföretag, skulle det visa sig!

 

Nu hinner jag inte gå närmare in på saken, men jag återkommer snart igen om hur det gått.