Lantbruk och solceller

12. dec, 2021

Solceller för lantbruk är en god idé. En väldigt god idé om ni frågar mig. Å andra sidan är väl jag väldigt jävig. Jag menar, jag arbetar trots allt med att installera solceller för lantbruk. Till mitt försvar så hade det väl varit mer subjektivt att säga: Installera solceller för ert lantbruk hos mig. Det gör jag ju inte. Ja, om det inte är så att ni funderar på att göra en miljömässig investering. Då står jag nämligen beredd, detta oavsett hur många solceller ni behöver och hur stort ett lantbruk är.

 

Till saken. Jag har fått in många frågor om solceller för lantbruk senaste tiden. Vissa frågor har handlat om mitt specifika arbete på området. Andra frågor har varit mer teknisk-logistiska. Det vill säga frågor från folk som driver lantbruk och som funderar på att skaffa solceller. Jag tänkte därför att jag, på måfå, skulle be att få presentera några av de frågor som kommit in. Ni får gärna meddela om ni tycker att detta ger något värde. Hör av er med kommentarer i kommentarsfältet så lovar jag att återkoppla – antingen direkt i inlägget eller privat. Det är, som vanligt, inga konstigheter!

 

Hur länge har du jobbat med solceller för lantbruk?

 

Det har gått och blivit ett tag nu. Faktum är att jag till sommaren firar mitt tionde år i branschen. Det låter helt otroligt när jag säger det så men det stämmer. Hissnande är vad det är.

 

Vad är roligast?

 

Jag skulle säga att det roligaste med att installera solceller för lantbruk är just landsmiljön. Jag bor själv i stan och tycker väldigt mycket om att komma ut till vårt lantställe. När jag är i tjänst blir det som små mikroresor till landet varje dag. Detta uppskattar jag starkt. Det är fint att få se landsbygden i små doser, litegrann varje dag.

 

Vad bör man tänka på som lantbruk som införskaffar solceller?

 

Detta tips är inte unikt för solcellsbranschen utan går att applicera lite överallt. Ni bör alltid ta hjälp av ett företag som, svart på vitt, kan visa att de är kompetenta nog. Företag som har erfarenhet av identiska jobb, som installerat solceller för lantbruk många gånger. Det är vad ni bör satsa på. Se dessutom till att införskaffa offerter från olika företag. Detta för att ni ska kunna väga fördelar mot nackdelar.

 

Så blev det idag. Återkom gärna om du inte fått svar på dina frågor. Jag ska göra allt jag kan för att hinna besvara de spörsmål som kvarstår till nästa vecka.

 

Till dess,

Ha de’ gott!