Hundmat

9. jan, 2022

Hej alla,

 

Var och varannan dag går jag ut och köper hundmat. Många säger till mig att jag borde köpa hundmaten i stora mängder. De säger att det sparar mig både pengar och tid. Jag är väl medveten om detta men tycker ändå att det är trevligt att köpa hundmat fysiskt. Det är inte så mycket själva köpandet som jag ser som ett nöje. Det är snarare promenaden på väg till affären där jag köper hundmat till min hund. Jag får alltid se en massa folk med till synes väldigt olika livsöden på vägen.

 

Jag tänkte att jag skulle ta med er på en promenad från mitt hem till affären där jag köper hundmat. Ja, ta med er genom min text menar jag förstås.

 

Det finns ett café som ligger ganska nära min port. På caféet jobbar en kille som heter Jerry, och Jerry röker väldigt ofta. Så ofta röker han, att jag möter honom i stort sett varje gång jag går ut, både efter hundmat och annat. Jag har handlat kaffe av honom ett flertal gånger så han känner igen mig. Han suger på sin cigarett, och står ihopkurad utanför caféet lutad mot väggen. Oavsett årstid, år ut och år in. Han nickar och ger ett hastigt ”tja!”. Sedan går jag vidare mot hundmat och genom mitt liv.

 

När jag kommer lite längre ner på gatan så möter jag en man vars namn jag inte vet. Jag har däremot sett honom i många år, sedan jag flyttade in. Han går runt kvarteret och hejar på folk. På alla han möter hejar han. Vid första anblick ser han ut som man kan tänka sig att en hemlös person ser ut, men jag tror inte det. Jag tror att han har en stil. Den stilen ser jag varje gång jag går och köper hundmat.

 

Näste person jag möter är Liselotte. Liselotte arbetar nämligen affären jämte affären där jag köper hundmat. Hon är alltid väldigt glad, och befinner sig nästan alltid sin blomsteraffär. ”Jahaja!” brukar hon säga istället för en vanlig hälsning. ”Dags för hundmat igen, ja. Det var en glupsk rackare” säger hon, tittar på min hund och tycks glömma att hon sagt samma sak många gånger förut. Det gör inget. Hon har en himla fin uppsyn och jag gillar att prata med henne när jag går för hundmat. Det kommer jag fortsätta med.

 

Det var allt för mig idag.