Stockholms byggnadsställningar

27. jan, 2022

Tänk om alla byggnadsställningar i Stockholm bara föll på plats av sig själva? När denna tanke trädde in i min hjärna kunde jag inte riktigt bli av med den. Det kan verka knasigt, men knasighet är lite av en paradsport för mig. Detta borde ni förstås veta vid det här laget. Säkerligen gör ni det. Säkerligen kunde ni vänta er en sådan tanke om byggnadsställningar i Stockholm. I alla fall vissa av er.

 

Så, det var alltså så att jag skulle berätta en godnattsaga för mitt barn, som vanligt. I vanlig ordning ville hon att jag skulle hitta på en ny saga och inte berätta någon trött gammal berättelse om kaniner och sköldpaddor. I vanlig regi tog jag åt mig av utmaningen. Eftersom jag kände mig extra stark den kvällen. En historia om byggnadsställningar i Stockholm var vad det skulle få handla om. Det var inte svårare än så. Nu när tanken ändå fanns där kunde det väl inte vara så himla svårt, eller?

 

Det var så jag tänkte, men det var förstås mycket svårare än originalplanen. Byggnadsställningar i Stockholm, skulle det visa sig, var ett betydligt svårare ämne att tala om än jag trott. Jag bad om att få gå och fylla på mitt te innan jag återkom för sagoberättande. I själva verket ville jag få några extra minuter att fundera över byggnadsställningar i Stockholm. Detta beviljades av dottern. Jag tackade så gott.

 

Byggnadsställningar i Stockholm alltså. Jag var förstås tvungen att börja fundera på premissen. Så alla Stockholms byggnadsställningar tornar upp sig längs stadens byggnader av sig själva. Är det tillräckligt bra för en story? Det vill säga, när människor i Stockholm vaknar kan de mötas av en byggnadsställning utanför porten. På så vis vet både civila och de som utför byggprojekten vilka byggnader som behöver arbetas med. Jag kände att jag var något på spåren här.

 

Frågan var bara vilka olika roller berättelsen skulle innehålla. Var det byggnadsställningarna i Stockholm som var huvudroll här? Eller var det människorna som febrilt sökte svaren på varför detta skedde? Hur kom det sig egentligen att byggnadsställningarna restes i Stockholm varje natt? För att inte tala om sättet på vilket de togs ned när ett arbete stod klart. Och det faktum att man aldrig lyckats dokumentera detta på video. Plötsligt står det bara där. Detta är ett av de stora mysterierna i vår värld.

 

Ja, detta skulle definitivt bli bra, det var jag helt säker på. Nästa vecka ska ni få höra historien om byggnadsställningar i Stockholm. Jag skrev nämligen ner den.