Stockholms tunga lyft

13. mar, 2022

Hej på er!

 

Förra veckan pratade jag lite om jobb. Det hör inte alls till vanligheterna men så blev det. Många av er hade nog missat att jag jobbade på flyttfirma överhuvudtaget. Det är väl... bra, antar jag? Jag menar, det är ju inte det som bloggen ska handla om. Inte initialt eller huvudsakligen i alla fall. Nej, jag gillar att hålla isär privat (blogg) och jobb, men ska ändå tillåta mig att bryta mot denna princip.

 

Jag nämnde att jag ofta utför tunga lyft runt om i Stockholm i mitt jobb. Dessa tunga lyft görs för både företag och privatpersoner i Stockholm. Det kan handla om lyft av alla möjliga saker. Detta verkade många av er vara väldigt intresserade av. Många har hört av sig. Många har velat att jag ska berätta mer om denna del av jobbet. Er önskan är min lag. Jag ska nu berätta om några exceptionellt tunga lyft jag utfört i Stockholm under de senaste veckorna.

 

Kassaskåpet

 

Den här jäveln skojar man inte bort. När man, som flyttproffs, hör att en bank ska byta lokal från en del av stan till en annan – ja, då ringer varningsklockorna högt. Och mycket riktigt, mycket jävla riktigt. Ett av de tyngsta tunga lyft i Stockholm som jag utfört. Detta kassaskåp var nästan parodiskt stort. Vi var tvungna att fota det innan vi körde igång. Ingen av oss hade sett något liknande. Då har flera av oss ändå jobbat med tunga lyft i Stockholm i över 10 års tid. Fullkomligt otroligt, men vi klarade det tillslut.

 

Flygeln

 

Detta jobb var också svårare än snittet. Det finns helt klart de jobb inom tunga lyft i Stockholm som är tyngre. Det var mest själva konstruktionen som var problematisk. Dels så var flygeln otroligt värdefull så vi var tvungna att vara extremt försiktiga. Det fanns heller inte riktigt några bra ställen att hålla. Vi fick lov att arbeta med särskilda redskap. Det låter kanske konstigt, men jag tycker faktiskt att det är ganska kul.

 

Nu hinner jag inte rabbla fler arbeten men om det finns intresse kan jag be att få återkomma. Det är roligt att berätta om jobb. Jag gör ju mer på företaget i Stockholm än att utföra tunga lyft. Det finns nog en hel del att grotta ner sig i.

 

Vad vill ni läsa om? Jag delar gärna med mig av lite jobbhistorier om det är något ni är intresserade av att lära er om. 

 

Vi hörs snart igen!