Fönsterputsning

21. mar, 2022

Fönsterputsning var ett av de roligaste jobben jag har haft. Det är vad detta inlägg kommer att handla om. Något oväntat kanske. Kanske framförallt eftersom jag igår utlovade något helt annat. Ja, men ni känner ju mig. Ni vet hur jag fungerar. Jag vaknade upp i morse och kände för att ta en titt i backspegeln, så att säga. Då är det också det jag kommer att göra. Idag ska jag berätta om tiden efter gymnasiet. Den tid då jag spenderade 8 månader på fönsterputsning av olika slag. Vet ni vad: Jag tyckte väldigt, väldigt mycket om fönsterputsning och idag ska jag berätta varför.

 

För det första så är det viktigt att poängtera att fönsterputsning är ganska jävla coolt. Det tror kanske inte de ignoranta människor som inte har ägnat sig åt fönsterputsning särskilt mycket, men så är det verkligen. Det är ett hantverk så gott som något, brukar jag säga. Jag brukar säga det men å andra sidan snodde jag det från en äldre kollega. Från Tommy, han som lärde mig om fönsterputsning när jag började. Han vars arbete jag, av någon outgrundlig anledning, skulle komma att ta över. Han skulle gå i pension så att de behövde en ersättare var förstås en självklarhet. Varför de valde någon som knappt kunde stava till fönsterputsning var svårare att förstå. Mycket, mycket svårare.

 

På tal om Tommy så ska jag nämna att mina kollegor var en av de sakerna som gjort jobbet så fenomenalt. Jag visste inte vad jag skulle förvänta mig av fönsterputsning när jag började. Jag visste inte heller vad jag skulle förvänta mig av teamet. Faktum är att det var ganska få saker jag överhuvudtaget visste då. Jag tog fönsterputsning som det kom och det gällde kollegorna också. Det var ett riktigt super-team jag hade hamnat i. De flesta var mycket äldre än vad jag var. De hade sysslat med fönsterputsning i många år och jag hade förstått om de hade haft kort tålamod med mig. Det otroliga är att de var väldigt tålmodiga. De hade full förståelse och sympati för att jag inte kunde ett skvatt om fönsterputsning. Inte nog med det: De hade dessutom full tilltro till att jag skulle lära mig yrket på bästa möjliga sätt.

 

Vet ni vad? Det gjorde jag också. Jag blev stans bästa fönsterputsare. I alla fall om ni frågar mig!