En rekond i Haninge?

7. apr, 2022

Sa jag att jag hade haft första middagen med svärföräldrarna? Jag tror att jag nämnde detta för ett par veckor sedan. Hur som helst så har jag inte berättat den roligaste detaljen från detta. Detta tänkte jag göra idag. Det handlade nämligen om när min svärfar verkligen ville att jag skulle köra en rekond i Haninge. Många av er vet säkert inte vad detta betyder. Det visste nämligen inte jag, och jag har haft bil i snart 15 års tid.

 

Han ville att jag skulle åka till det stället där han brukar ta rekond i Haninge. Där skulle jag säga ”Hej, jag är Stefans vän, och jag vill ha samma tjänst som han brukar ta”. Det började först med att han frågade om jag någonsin låtit min bil genomgå en sådan service. Jag skakade på huvudet och han gjorde samma med en besvärad min.

 

  • ”Haninge har bästa stället för rekond. Ärligt talat, jag har aldrig besökt något bättre. Om du ska göra en rekond så ska du göra den i Haninge, på det här stället. Det säger jag bara. Fundera inte ens på att göra en rekond på annat ställe än detta, mitt stammisställe i Haninge. OK?”

 

Kom ihåg att detta alltså sägs ca 10 minuter efter att vi träffat varandra för allra första gången. Det är ganska otroligt, eller hur? Jag tycker i alla fall att det är ett underligt sätt att närma sig sitt barns sambo för första gången. Å andra sidan påminner jag mig om att han är den gamla skolans man. Den som det kanske faller sig helt naturligt att starta en konversation om rekond i Haninge för. Vad tror ni? Dela gärna med er av era tankar om saken.

 

Hur som helst så släppte vi ämnet rekond i Haninge för en liten stund. Vi kunde koncentrera oss på den mat som min sambo tillagat. En lasage, och inte vilken lasagne som helst. Den bästa lasagnen i hela världen lagar hon. Det känns fint att jag numera har tillgång till den. Jag hade precis lutat mig tillbaka och njutit av mättnaden när svärfar åter lutade sig fram mot mig. Jag tittade på honom och gjorde mig redo för vad som komma skulle.

 

  • ”Du. Oss bilägare emellan”

 

Jag suckade inombords och spände öronen. Mer om detta nästa vecka.