Målare i Stockholm

13. apr, 2022

Sist ni hörde från mig blev det inte många frågor och heller inte särskilt många svar. Denna gången ska det bli annorlunda. Vi fortsätter med samma tema och jag hoppas på att kunna köra igenom några funderingar ni haft sedan sist. Om DU saknar svar på DIN fråga om när jag var målare i Stockholm: Tveka inte – Skicka din fråga i kommentarsfältet.

 

Låter bra? Okej då kör vi.

 

Hur länge jobbade du som målare i Stockholm?

 

Det blev totalt 10 års tid. Från dess att jag flyttade till Stockholm när jag var 21 år gammal arbetade jag som målare. Det var en sådan tid då de flesta letade sig bort från Sundsvall. Många kompisar reste. Andra valde att studera. Inget av dessa saker var någonting som jag var särskilt lockad av. Det kändes helt enkelt inte riktigt som min grej. Jag ville bort men jag visste inte vartåt och vad jag ville göra där. Jag hittade tillslut Stockholm och fortsatte att arbeta som målare. Det blev rätt.

 

10 år är lång tid för alla yrken. När ett decennium hade gått och jag närmare mig 32 års ålder var det dags att sluta. Jag var med mig en lång tid av att vara målare i Stockholm i bagaget. En tid som format mig, minst sagt.

 

Vad var bäst med att arbeta som målare i Stockholm?

 

Jag tror att en USP för jobbet som målare, inte bara i Stockholm, är variationen. Det är väldigt varierande att syssla med detta – på ett väldigt bra sätt. Ingen dag är den andra lik. Jo, arbetsuppgifterna förstås, men man får se så mycket som målare i Stockholm. Få en inblick i folks liv, hur folk är mest. Jag får bidra till att såväl privatpersoner som organisationer får den hjälp de vill ha. Man ska inte förringa betydelsen av ny kulör på hem och/eller arbetsplats. Det är viktiga grejer.

 

Hur många företag var du verksam målare i Stockholm på?

 

Bara två olika, faktiskt. När jag började som målare i Stockholm hamnade jag på firman en kompis jobbade på. När han sedan rörde på sig sökte det nya företaget nytt folk. Detta var ganska precis ett år efter flytten till Stockholm och mitt jobb som målare i staden. Jag trivdes bra på båda företag men det andra var något mindre än det första. Det passade mig personligen väldigt bra.

 

Glöm inte att skicka in era frågor innan veckan är slut! Om målare i Stockholm eller om något helt annat. Ni väljer – Jag svarar.