Dödsbo i Stockholm

27. apr, 2022

Välkommen till andra inlägget om det inte så uppmuntrande temat dödsbo i Stockholm. Jag skrev om detta förra veckan och det blev ändå mycket uppskattat. Bakgrunden är att min mammas dödsbo i Stockholm behövde tas om hand om lotten landade på mig. Detta eftersom jag bodde närmast huvudstaden.

 

Nu när arbetet är utfört och teamet som hand om mammas dödsbo i Stockholm är klara så tänkte jag ge en bedömning. De aspekter av arbetet som jag uppskattat mest kommer att belysas.

 

Stressreducering

Man ska inte förringa vikten av stressreducering i stressade tider. Det var oerhört påfrestande för mig att sörja samtidigt som jag var tvungen att hantera dödsboet i Stockholm. Det var faktiskt frustrerande på ett sätt jag nästan aldrig känt förr. När jag fick kontakt med teamet som arbetar med just det – de hjälper människor med dödsbo i Stockholm – så lättade allting omedelbart. Jag var i ständig kontakt med företaget för att hålla mig uppdaterad om hur allt gick. Även för att säkerställa om något med dödsbot i Stockholm behövde skrivas på av anhörig. Allt praktiskt och fysiskt sköttes av killarna jag kommit i kontakt med. De värderade bohaget och såg till att sälja det. Vissa saker köpte även de vilket reducerade kostnaden för hela arbetet med dödsbot i Stockholm. Det var en oerhört smidig affär för mig och mina syskon. Jag rekommenderar alla som står inför denna tragiska situation att ta hjälp av samma företag.

 

Kontakten från början

Man ska inte förringa kraften bakom en god kommunikation. Detta fick jag nämligen direkt då jag kontaktade företaget i Stockholm som arbetar med dödsbo. Jag har varit verksam inom serviceyrken av olika slag i många år. Jag vet hur viktigt det är att få en god kontakt i alla kundrelationer. Dialogen är A och O, brukar jag säga. Här blev det tydligt. Jag förklarade för killarna i Stockholm att jag aldrig skött ett dödsbo förut. De tog detta i beaktande när de berättade om hur tjänsten gick till. Mycket pedagogiskt och transparent vilket jag uppskattade väldigt mycket. Det var sedan en god kommunikation genom hela arbetet. Alltifrån pris och offert till genomförande och konstant återkoppling var fenomenal.

 

Jag är tacksam för företaget och teamet i Stockholm som hjälpte mig med mammas dödsbo. Jag är också mycket tacksam för mig själv och att jag faktiskt tog steget att be om hjälp. Det är ingen självklarhet för en person i min ålder.