Nykterhetskontroll för personal

12. maj, 2022

Vi hade lite problem på mitt gamla kontor. Eller snarare: Vi hade ganska många problem där. Det var aldrig någonsin katastrof eftersom allt som behövde tas om hand alltid gjorde det. Det var en bra ledning och för detta har vi att tacka mycket. En gång så togs ett beslut att skaffa nykterhetskontroll för vår personal. Det är detta jag kommer att skriva om idag.

 

Vi arbetade med körningar. Största delen av vår verksamhet gick ut på att köra bil och lastbil. Att vi skaffade nykterhetskontroll för vår personal var ett självklart beslut. Jag menar: Det handlade ju inte om att anklaga någon för något. Det handlade bara om att öka säkerheten för alla inblandade. Både för den specifika personalen och för människor i vår omgivning. Det kan väl inte vara så fel med nykterhetskontroll för personalen då?

 

Saken var bara den att det var en person som det visade sig hade lite problem. Detta var ingenting som någon tidigare vetat om. När vi införde nykterhetskontroll för körande personal visade sig detta. Det var en svajig period för man märkte att personen det ”drabbade” inte var så lycklig över detta. Jag kommer inte närmare gå in på detta specifika fall. Mestadels på grund av att jag inte vill dyka alltför djupt i hans privatliv. Det får någon annan ta. Min poäng är i alla fall att nykterhetskontrollen för personalen därför ju var oerhört bra. Personen i fråga kunde få den hjälp han behövde sedan. Allting slutade gott och han kunde få bukt med sitt missbruk och fortsätta utföra jobbet på ett fenomenalt sätt. Han var och är den bäste företaget har. Detta står jag fast vid.

 

Är det någon av er som läser detta som har erfarenhet av nykterhetskontroll för personal? Jag hade nämligen aldrig mött detta innan jag började arbeta på åkeriet. Jag antar att det kan ha att göra med att jag aldrig jobbat med transport eller mobilitet. Det är ju trots allt vanligast med nykterhetskontroll för personal i dessa branscher. Eftersom jag vet att min följarskara är mycket blandad så tänker jag därför att det även finns de bland er som har erfarenhet. Jag är framförallt nyfiken på om ni haft nykterhetskontroll för personal i annan bransch än den jag varit i.

 

Skriv i kommentarsfältet!