Jaga stuckaturer

23. maj, 2022

Vi har, som de flesta av er vet, jagat vårt drömboende länge. När jag säger länge så tänker kanske vissa av er att det väl inte kan vara så himla länge man gör det. Ni som tänker så har fel. Man kan nämligen göra det föralltid om man bara är tillräckligt kräsen. Det råkar vara så att jag bor ihop med just en sådan person. Idag ska jag berätta om hur det gick till när vi tillslut bestämde oss för en lägenhet. Fokuset i texten kommer att ligga på stuckaturer.

 

Det var det min sambo fokuserade på också. Stuckaturer alltså. Vet ni vad det är för något? Jag utgår ifrån att vissa av er saknar kunskapen och därför ska jag snabbt berätta:

 

Stuckaturer är exempelvis fina ornament som återfinns i hörnen i taket på i ett boende. Är ni med? Många skulle nog slarvigt kalla det för en list. Faktum är att jag är en av dem. En väldigt fin list, det är vad stuckaturer är. Det behöver inte vara något fult i det. Inte alls.

 

Hur som helst så var detta något min sambo verkligen ville att vi skulle ha fina. Stuckaturer hit. Ja, och så stuckaturer dit, förstås. Det var allt hon ville tala om när vi besökte lägenhet efter lägenhet. Det var tvunget att vara fint. Det tog ett tag för mig att härleda var denna fixering kom ifrån. Hon fnös mest och sa att alla människor har sådant nu. Stuckaturer är, enligt henne, lika vanligt som att andas. Detta ställer jag mig fortsatt skeptisk till dock.

 

Vi rörde oss genom stadens gator för att lära oss om var vi ville bo. Vi besökte visning efter visning och sneglade på stuckaturer så fort vi kom innanför dörren. ”Inte den här”, ”Inte den här heller” var kommentarer jag lärde mig att acceptera. Stuckaturerna var bättre på vissa ställen än andra.

 

Sedan kom en dag, närmare bestämt en söndag, då vi helt enkelt hittade rätt. De stuckaturer som vi såg i taket på den här lägenheten – som för övrigt låg ungefär 1,5 kvarter ifrån vår gamla bostad, ironiskt nog – var något helt annat. Nu förstod jag hypen. Det var dessa stuckaturer som min kära sambo hade varit på jakt efter. Det kändes fint att jag tillslut insåg skönheten i det.

 

Denna lägenhet var vi tvungna att ha. Dessa stuckaturer var våra, och därmed basta.