Ett passagesystem

28. jun, 2022

Det har varit kul att dejta. Det ska också bli kul att sluta dejta. Jag har nu träffat en person som jag tycker om och som jag är beredd att satsa på. Som tur är känner denna person samma sak, vad det verkar. Det är inte dejtande per se som jag kommer prata om idag. Jag kommer tala om passagesystem. Det stämmer inte helt överens med sanningen heller. Jag kommer snarare att skriva om det faktum att hon, personen jag nu blivit tillsammans med, arbetar med passagesystem. Passagesystem var det ämne vi pratade med om under vår första dejt. Vi fastnade liksom i det och kom inte ur.

 

Såhär gick det till:

 

  • ”Jaha, vad jobbar du med då? Du känns som en grafisk formgivare” sa jag klumpigt.

  • ”Haha, nej där har du helt fel. Jag utvecklar mjukvara till ett passagesystem” svarade hon och tycktes ändå någorlunda underhållen av mitt halvskämt. En seger i sig.

 

Så jag hade alltså träffat en person som utvecklar passagesystem. Det är nog så långt ifrån det jag tänkt mig som man kan komma. Jag såg framför mig att det skulle vara någon form av konstnär. Eller ja, i alla fall någon som arbetar kreativt. Kanske var det ett önsketänkande att jag frågade om hon var grafisk formgivare? Vem vet.

 

  • ”Passagesystem alltså. Är det vad man tänker att det är? Ett passagesystem till någon form av facilitet då tänker jag?

 

Detta påstående stämde även om hon betonade att det var ganska så brett. Passagesystemet som hon tagit fram med sina kollegor kunde användas i många olika kontexter. Det var ett heltäckande system, som hon uttryckte sig. Jag frågade om hon trodde att jag någonsin sett det och detta var hon säker på. Tydligen är det jättemånga organisationer som använder sig av det. Allt från badhus och campingar till större företag och organisationer och större kontorskomplex. 

 

Tydligen var passagesystemet optimerat utifrån att ge temporära gäster smidig passage under en viss tid. Ja, ni vet – någon har hyrt poolen under en viss tid på dygnet. Detta programmeras in i ”blippen” och ingen fysisk person behöver lämna över nyckel eller något sådant krångligt. Detsamma gäller för företag som väntar gäster, kanske någon som ska på möte. Personen i fråga kan ges passage via passagesystemet applikation, via en vanligt QR-kod. 

 

Smidigt, eller hur?