Danskurs Stockholm

23. jul, 2022

Jag ska berätta om vad jag beslutade för ca 1 år sedan nu. Vardagen var lite grå, jag såg inte riktigt framåt hur jag skulle utvecklas i någon riktning. Det stod still med jobb och suget för många saker, för livet, hade avtagit något. Jag behövde en ny utmaning och denna utmaning skulle bli i form av en danskurs i Stockholm. Har ni hört något som är mer olikt mig? Jag tror knappast det.

 

Så var det i alla fall. En danskurs i Stockholm skulle jag anta. Den skedde under 10 gånger och temat för dansen var Rumba. Det var dessutom en dans och musik jag aldrig någonsin bekantat mig med tidigare. På sin höjd hade jag sett det på Let’s Dance. Nu skulle jag alltså gå en danskurs i Stockholm där jag lärde mig det. När jag kom till kursen insåg jag att många av de som var där kom som par. De var kompisar eller äkta makar i Stockholm som bestämd sig för att gå en danskurs. Inget konstigt med det. Jag tycktes vara den udda fågeln som kom själv. Däremot gjorde detta att jag fick dansa mer med den som höll i kursen, och därmed potentiellt lära mig snabbare. Succé!

 

Det blev en himla fin sak att se fram emot. Danskursen i Stockholm på tisdagar kl 19. När de 10 gångerna var slut så sörjde jag lite och funderade på vad jag skulle göra därnäst. Då slog det mig att jag faktiskt kunde gå en danskurs i Stockholm till. Vad hindrade mig? Det var ju trots allt väldigt kul och Stockholm hade massvis, kanske oändligt, med danskurser. Jag bestämde mig för att nästa utmaning skulle vara jitterbug. Det var mer i stil med den musik jag annars lyssnade mycket på.

 

Samma sak där: 10 gånger var jag på denna danskurs i Stockholm. Precis som med Rumba-kursen så kände jag för att fortsätta sedan. Det gjorde jag också och körde ännu en kurs för att lära mig ytterligare en dans. Denna kurs var så lång som 15 gånger. Vad tror ni att jag gjorde när jag var klar med den? Jag antog förstås ytterligare en danskurs i Stockholm!

 

Är det någon av er som har denna erfarenhet? Kanske av danskurs i Stockholm eller bara av att testa på något helt nytt? Som vanligt vill jag gärna höra era berättelser och hur ni tänker om saken.