Kassasystem för restaurang

30. jul, 2022

Jag anade inte att mitt inlägg från förra veckan skulle få så mycket och starka reaktioner. Inlägget, för er som missat, handlade om kassasystem för restauranger. Något som jag, för er som missat det, har mycket erfarenhet av. Jag har nämligen varit på båda ändar av detta. Låt oss börja där, relevansen för varför jag ens talar om kassasystem för restaurang:

 

Restaurang, och därmed kassasystem för dem, var mitt yrke under 15 års tid. Först började jag som diskare, sedan blev jag servitör och sedan fick jag ansvar för en hel restaurang – Jag blev alltså kypare. Det var en snabb summering av något som alltså pågick under 1,5 decennium men så såg det alltså ut. Under min 15 år i restaurang har jag mött mängder av kassasystem. Det ena bättre än det andra. Ett med oerhört smarta funktioner men svårbegripligt gränssnitt. Ett annat med raka motsatsen. Det finns mycket att säga om kassasystem för restauranger och jag har nog sagt det mesta.

 

När jag hade avslutat min karriär inom resturang rörde jag mig vidare. 2 års utbildning inom systemutveckling, något jag bara sysslat med på fritiden, gjorde att jag kunde jobba med – ja, ni gissade rätt – kassasystem för restauranger. Företaget som jag började på älskade min erfarenhet och profil. ”Du är exakt vad vi letar efter” sa de och jag trodde dem. Detta är vad jag gjort under de senaste fem åren: jag har alltså utvecklat kassasystem för restaurang.

 

Det känns väldigt fint att kunna hjälpa min gamla bransch på det sätt jag gör idag. Det är en ynnest, om jag ska vara helt ärlig. Det känns inte riktigt som jag rört mig från restaurang även om mitt jobb nu är att utveckla kassasystem. En gång krögare, alltid krögare. Har jag rätt?

 

Någon ställde frågan till mig om hur mycket jag tror att mitt jobb inom restaurang påverkat min utveckling av kassasystem. Svaret på frågan är att jag tror att de påverkat maximalt. Utan att ha jobbat i sådan miljö tror jag inte att jag, med handen på hjärtat, hade kunnat utveckla kassasystem för restaurang. Jag vet vad som krävs och jag brinner för alla servitriser, servitörer, kypare, kockar och krögare som får ta del av det. Jag känner för dem eftersom jag vet hur deras arbetssituation ser ut.

 

Har ni förresten några frågor? Det kan handla om kassasystem för restaurang eller något helt annat. Ställ dem i så fall i kommentarsfältet!