Blogg

5. sep, 2022

Dra mig baklänges vad roligt det är att hitta på historier. Dra mig ännu mer baklänges vad roligt det är att använda ord och språk. Det är nog det jag brinner för mest i världen. Ja, jag kan faktiskt inte komma på något jag brinner mer för än just det. Idag ska jag berätta en historia som bevisar detta. Den improviserades fram när jag talade med min kusin förra veckan. Den handlar om det mest random jag någonsin berättat.

 

Låt oss först tänka på ett scenario där upp är ner och ner är upp. Hittar ni till en sådan mental plats? Bra, för det är nämligen en förutsättning.

 

Det handlar om en man som arbetar med flyttstädning i Mariestad och Skara. Det hade han gjort länge. Väldigt länge faktiskt. Faktum är att han hade jobbat så länge med flyttstädning i Skara och Mariestad att han knappt kunde minnas just hur länge. Hur som helst så var han väldigt respekterad. Alla som skulle flytta, alla som behövde flyttstädning i Skara eller i Mariestad – ja, de anställde honom för jobbet. Det gick för alla, både gamla och unga, barnfamiljer, pensionärer, singelhushåll. Precis alla.

 

Så var det länge. Under så många år att mannen knappt kunde minnas när han började. Sedan kom en onsdag som vid första intrycket skulle kunna vara vilken som helst i mängden, men som sedan var motsatsen. Mannen hade utfört flyttstädning i Skara på måndagen. Sedan hade han utfört flyttstädning i Mariestad på tisdagen. Sedan kom onsdag och personen i fråga som han skulle hjälpa ringde.

 

  • ”Ja, tjena. Du skulle utföra flyttstädning för mig i Mariestad idag. Tyvärr måste jag boka av det för att... ja, för att det..”

  • ”För att du har blivit sjuk? Är det så?” frågade mannen som svar. Det var nämligen inte första gången som någon ställde in hans flyttstädning i Mariestad, eller Skara för den delen, av den anledningen.

 

Svaret han fick tillbaka var mer oroväckande än han först tänkt. Personen han talade med berättade att han hade beslutat sig för att ta hjälp av en annan.

 

  • ”Vilken annan? Det finns väl ingen annan?!” svarade mannen i ren och skär panik.